sfeervol wonen

Zo kies jij de juiste meubels voor jouw interieur!

Meubels zijn de kern van je interieur. Van een bank tot tafels en stoelen, zonder meubels geen interieur. Ben jij van plan om nieuwe meubels aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden om de perfecte meubels te vinden! Je leest het allemaal in dit artikel! 

Heb je genoeg inspiratie?

Het realiseren van een mooi meubilair begint bij het zoeken van inspiratie. Tegenwoordig zijn er platformen als Instagram en Pinterest waar je enorm goed inspiratie kunt opdoen. Hier kun je verschillende meubels bekijken en kijken welke kleuren hierbij worden gebruikt bijvoorbeeld. Maak een moodboard om de algemene sfeer te bepalen, of meerdere moodboards en ga vanuit hier elimineren.

Welk materiaal heeft jouw ideale meubelstuk?

Na je inspiratieronde heb je vast al wel een aantal meubels en materialen die je voorkeur hebben. Zo is een eiken zwevend tv meubel bijvoorbeeld zeer populair qua tv meubels. Het perfecte materiaal verschilt natuurlijk per meubelstuk. Zo wil je voor een bank logischerwijs een heel ander materiaal dan een tafel. Ook kasten zijn meubelstukken en bepalend voor je interieur. Het helpt vaak om één lijn te trekken. Dus wanneer je veel metaal en glas gebruikt in je deuren, dan is het ook mooi om dit terug te laten komen in je meubels. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij een zwevend tv meubel industrieel.

Vorm en details

Wanneer je een materiaal hebt gekozen is het zaak om het juiste meubel uit te zoeken. Per meubelstuk heb je vast al een kleur in gedachte. Deze zal in het geval van een tafel waarschijnlijk neutraler zijn dan bij stoelen. Vervolgens is het zaak om de juiste afmetingen en vormen te kiezen voor de indeling van jouw woning. Het is belangrijk om na te denken over andere interieurzaken zoals de gordijnen, vloerkleden en de kleur van de wanden. Dit alles maakt het totale interieur namelijk.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *