pexels-pixabay-462197

Welke raamdecoratie past bij mijn interieur?

Gordijnen, zonwering en andere raamdecoratie. Naast de praktische functie als een ruimte verduisteren, de zon weren, geluidsisolatie, privacy of inbraakwerende functies is raamdecoratie in veel gevallen ook simpelweg een onderdeel van je interieur. Maar wat vind jij belangrijke eigenschappen van raamdecoratie en in welke mate sluit het goed aan op de rest van je interieur? Lees nu verder en ontdek alles over raamdecoratie!

Het belang van geschikte raamdecoratie

Raamdecoratie, of binnen zonwering, heeft als twee voornaamste functies privacy en het weren van licht. Je kunt gemakkelijk de lichtinval van een ruimte reguleren wanneer je bijvoorbeeld werkt op een laptop of televisie kijkt. Zeker met vouwgordijnen kun je in dit geval eenvoudig de binnenkomende zon weren. Bij buiten raamdecoratie zoals rolluiken geniet je ook nog eens van inbraakwerende functies, doordat het zeer lastig is om door rolluiken heen te gaan. De kans is in dit geval groot dat de dieven een ander doelwit zullen proberen. Daarnaast heeft raamdecoratie nog een extra functie, het is namelijk nog een extra laag tussen je raam en de kou van buiten. Hierdoor hebben de meeste vormen van raamdecoratie naast een geluidsisolerende werking tevens een isolerende functie met betrekking tot het binnenhouden van warmte en weren van kou van buiten.

Welke type raamdecoratie zijn er?

Er zijn enorm veel mogelijkheden qua raamdecoratie. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld rolgordijnen, vouwgordijnen, vitrages, inbetween gordijnen, linnen gordijnen, velours en diverse vormen van buiten zonwering. Al deze type raamdecoraties zijn in diverse kleuren en stoffen verkijgbaar, oftewel er is altijd een geschikte raamdecoratie te vinden!

Welke raamdecoratie is de beste keuze voor mijn interieur?

Wanneer je raamdecoratie gaat uitzoeken dien je rekening te houden met een aantal zaken. Heb je ramen op het zuiden? Dan is het belangrijk dat de raamdecoratie voldoende bescherming biedt tegen de zon. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe de ruimte is ingericht. Je wilt natuurlijk dat de gordijnen binnen dezelfde kleuren en stijl als het interieur van de ruimte vallen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *