Soorten tuingereedschap

Welke materialen heb je nodig om je tuin te onderhouden?

Tuinen hebben voor- en nadelen. Je kan er in de zomerperiode een tweede woonkamer van maken en genieten van het goede weer, maar een tuin brengt ook wat onderhoud met zich mee. Zeker wanneer je een grote tuin hebt, kan je ook heel wat uren steken in het onderhoud ervan. Goede materialen zorgen er wel voor dat het onderhoud vlot verloopt.

Gebruik een verticuteerder om je gazon gezond te houden

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, de meest voorkomende taak is het maaien van je gras. Zeker in de zomerperiode wanneer de zon veel schijnt, groeit je gras enorm snel. Om de twee weken je gras afrijden is zeker geen uitzondering. Hoe vaker je je gras afrijdt, hoe meer afval je ook achterlaat op je gras. Denk maar aan restjes afgereden gras, takjes of onkruid. Dit zorgt ervoor dat er een laagje op je gras komt. Zolang deze laag beperkt blijft, is er geen probleem. Wordt de laag steeds dikker en dikker, dan gaat de regen niet meer tot aan de wortels in de grond komen doordat het volledig wordt opgenomen door de laag van afgestorven gras. Het gevolg is dat je gazon volledig verstikt en je gele en dode plekken in je tuin krijgt.

Het gebruik van een verticuteerder kan hier de oplossing zijn. De machine zorgt ervoor dat de bovenste laag wordt verwijderd waardoor de rest van de grond terug kan ademen en water kan opnemen. Om na het verticuteren geen afval te moeten opscheppen, is het aan te raden om een verticuteermachine met afvalbak aan te kopen.

Houd je heggen netjes met een haagschaar

Er zijn verschillende manieren om je tuin af te bakenen. Sommige mensen kiezen voor houten of betonnen platen, anderen houden het liever natuurlijk en kiezen voor heggen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat deze ook onderhouden moeten worden. Omdat dit een arbeidsintensieve job kan zijn, is een stevige haagschaar van goede kwaliteit een must. Zorg er daarnaast voor dat je je haagschaar ook goed onderhoudt om er zolang mogelijk gebruik van te kunnen maken. Daarom is het aan te raden om na elk gebruik de haagschaar grondig schoon te maken. Tijdens het snijden, blijven er onvermijdelijk restjes van takken of bladeren hangen. Indien deze niet worden verwijderd, kan er enerzijds roest ontstaan en kan anderzijds het snijvermogen worden belemmerd.

Afhankelijk van de soort haagschaar die je hebt, moet het onderhoud op verschillende manieren gebeuren. Wanneer je bijvoorbeeld een schaar hebt die op een batterij werkt, is het belangrijk dat je deze eerst verwijdert voordat je start met het schoonmaken. Trek bij elektrische scharen steeds de stekker uit en haal de bougiekap weg bij een schaar die op benzine werkt. Pas wanneer al deze veiligheidsmaatregelen genomen zijn, kan je starten met de schoonmaak van je schaar.

Comments are closed.