Vakantiehuis in Spanje

Tips bij het kopen van een vakantiehuis

Onder Nederlandse consumenten wordt het kopen van een vakantiehuis steeds populairder. Dit komt omdat lage rentetarieven op spaarrekeningen en hypotheken het voor mensen gemakkelijker hebben gemaakt om manieren te vinden om geld te verdienen. De afgelopen jaren is het toerisme aan de Nederlandse kusten toegenomen. Mensen komen van overal om onze stranden te bewonderen, vooral Nederlanders en Duitsers.

Tweede huis aan de kust

Wilt u een tweede huis in Nederland kopen? Om je te helpen de juiste keuze te maken, geven we je 3 tips en overwegingen.

1 Kies de beste locatie: U kunt er niet zeker van zijn dat u een huurder zult vinden, tenzij de woning dezelfde kwaliteiten heeft waarnaar zij op zoek zijn. Een wenselijke plek voor een vakantie zou kunnen zijn om in een villa of appartement te wonen die buiten de drukte van de stad ligt, met ruimte om fietsen te stallen en toegang tot zaken als stranden.

2 Controleer de kwaliteit: Als het om vakantiehuizen gaat, kunt u altijd het beste een deskundige inschakelen voor een kwaliteitsbeoordeling. Een veiligere gok is een stenen huis met minder problemen door de jaren heen. Dit maakt het de moeite waard om een opstalverzekering af te sluiten op uw stenen eigendom

3 Denk aan de financiële aspecten: Dit is echter niet altijd een optie – misschien kunt u in plaats daarvan de overwaarde van uw eerste huis gebruiken om het te financieren. U moet er rekening mee houden dat de hypotheekrente op uw eerste woning doorgaans lager is, waardoor u mogelijk geen rentebetalingen op een tweede woning kunt aftrekken van de belastingen. De aankoop van een vakantiewoning wordt door de Belastingdienst gezien als een bezit en u kunt de lening aftrekken (en nadenken over de kosten). Denk bij aankoop ook aan de kosten zoals onderhoud, gemeentelijke belastingen, gas, water, elektra.

Het verhuren van je tweede huis is een geweldige manier om wat geld te verdienen. Maar wees niet afhankelijk van de huurinkomsten om alle kosten van uw eigendom te dekken. Zo kun je in geval van problemen huur blijven ontvangen en wordt je huis geen last. Voor meer informatie hierover kun je Iberis Projects contacteren, zij hebben nog veel meer handige tips! Zij geven niet alleen tips om huizen in Nederland te kopen, maar ook in Spanje.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *